Friday, September 14, 2012

Fikirlerinize ihtiyacım var / Нужен ваш совет


İyi günler arkadaşlarım. Size bir şey danışmak istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Siz de çok iyi biliyorsunuz hobi çok pahalı bir eğlence. Bir sürü masrafı var. Bu masrafları karşılamak için patternleri satıyım dedim. Kötü da bir fikir olmadı bu. Şimdi de yeni bir blog açtım

Deniza's knitted toys patterns /

/Еще раз всем мой осенний привет. В предыдущем посте я объявила, что уже вернулась домой и теперь частенько буду с вами общаться и ходить к вам в гости, а сама еще раз на недельку рванула на Средиземное море. Но теперь уже точно вернулась в Стамбул. Девочки, хотела с вами посоветоваться. Вы сами знаете насколько это дорогое удовольствие наши хобби. Последние полгода я решила попробовать продавать описания. И это оказалось неплохой идеей. Сейчас я завела новый блог

Bu blogdaki patternler ingilizce yazılı. Benim size danışmak istediğim konu Bu oyuncakların patternleri türkçede yazmayı bir anlamı var mı acaba. Talipleri olur mu sizce? Boşuna da yazmak istemiyorum çünkü bir patterni hazırlamak neredeyse 1 gün alıyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. / Все описания  в блоге составлены на английском языке. И вот что я хотела спросить. Как вы думаете, стоит ли делать описания на русском. Будут ли они востребованы? Просто так возиться не хочется, бывает что на одно описание уходит чуть ли не целый день. Жду ваших советов. И заранее спасибо.

18 comments :

  1. Хорошая идея, тем более если она будет лучше продвигаться, то почему бы и нет. Спасибо просто за труд что ты делаешь, это здорово! Думаю, если человек конкретно захочет на русском, то тогда уже и заняться этим, почему бы и нет....во-первых заработок, а во-вторых, больше аудитория клиентов! удачи!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Спасибо, Мариша. Да, ты, наверное, права. Проще подождать, пока не кто то сам не попросит. Бум ждать 8)))

      Delete
  2. Bence denemelisin, bir kaç tane model için, tüm zamanını ayırarak değil de aralıklarla Türkçe yazabilirsin patternleri. Sonuçta bunun için bir harcama yapmak, risk almak gerekmiyor, Zamandan başka bir kaybın olmaz, evet zaman da önemli ama, başarıya risk almadan da ulaşılmaz. Satılabilir belki. Denemeden bilemezsin. Meraklıları gün geçtikçe artıyor bu hobinin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Herhalde denemekte fayda var. Haklısınız. En azından birkaç tane yazmam lazım...
      Teşekkürler

      Delete
  3. Bence de kilit noktalar için mini bir DEYİM'ler sözlüğü hazırlayıp(liste şeklinde) ,daimi olarak ana sayfada bir köşeye konuşlandırmalı:))Kolay gele:))

    ReplyDelete
  4. Добрый день!
    Продажа описаний и правда очень-очень прибыльное дело.
    Меня зовут Оксана. Я - модератор самого большого русскоязычного форума вязанной игрушки Амигуруми. Хочу предложить Вам провести у нас на форуме платный онлайн. Большое количество пользователей обеспечит Вам хорошие продажи и рекламу.
    Если Вы заинтересованы напишите мне на ksanka.z@gmail.com.
    Буду ждать. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Большое спасибо за предложение!
      Я вам обязательно напишу. 8)))

      Delete
  5. alıcısı olacaktır mutlaka, Türkçe de yazmalısın.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklısın. Ben de düşündüm taşındım ve hazırlamaya karar verdim. Tabii ki zaman bulursam

      Delete
  6. BENCE HİÇ GEREK YOK TÜRKÇE YAZMAYA .BU İŞİ YAPMAK İSTEYEN PEK ÇOK KADIN YAPANLARA MESAJ YAZIP PATTERN İSTİYOR.SIK SIK BAŞIMA GELİR BU.BEN ÖRERKEN YAPILIŞLARINI KAYDETMİYORUM ÇOK ZOR OLUYOR İKİSİNİ BİR ARADA GÖTÜRMEK.HANIMIMLARA BUNU ANLATMAYA ÇALIŞINCA BİR SÜRÜ TAVIRLA KARŞILAŞIYORUM GONDERMEK İSTEMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORLAR.O YÜZDEN GERÇEKTEN İLGİLENİP ALMAK İSTEYEN İNGİLİZCESİNİDE ALIR MERAK ETMEYİN:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benden de şimdi birkaç tane rusça pattern istediler. Şimdi ondan başlıyorum. Ondan sonra da zaman bulursam türkçe de yazarım

      Delete
  7. Blogunla yeni tanıştım,çok güzel bunlar bayıldım <3
    Türkçe yazma fikrine ise yazmalısın derim.
    Bloguma da beklerım,sevgıler.

    http://myshimizu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. çok güzel işler yapmışsınız çok sevdim bu oyuncakları :) hobiyi gelire dönüştürmek ayrı bir zevk umarım sizinde bol müşteriniz olur :)

    ReplyDelete